REPORT DI MONITORAGGIO CIVICO
Urbanitzar la zona del Penedès

Inviato il 18/03/2021 | di Ajuntament Sant Joan de Mediona | @connectat360

Descrizione

Urbanització de la zona del mirador del Penedès al voltant de l'ermita de Sant Elies, centrant-se en l'accés i en l'àmbit entre l'ermita i l'inici de la vessant sud del turó on s'ubica.

Aquest projecte es una de les actuacions incloses en un projecte més ampli que es diu penedès 360º

Avanzamento

Aquesta actuació ja s'ha executat. El seu import ha sigut de 35.061 euros

Risultati

Intervenció útil, però amb problemes: ha tingut alguns resultats positius i, en general, és útil, tot i que també presenta aspectes negatius

L’objectiu principal de les operacions presentades al FEDER eix 6 és potenciar l’Alt Penedès com una destinació enoturística de referència que ofereixi uns recursos turístics competitius més enllà del món del cava i el vi.
Per això, s’ha dissenyat l’estratègia Penedès 360º, un producte turístic del Consorci de Promoció turística de l’Alt Penedès que gira entorn el turisme
actiu, sostenible i cultural.
L’objectiu estratègic que es vol assolir s’emmarca en aconseguir posicionar l’Alt Penedès com a destinació enoturística cultural de referència seguint les tendències i demandes del mercat, que s’encaren a un turisme més actiu i sostenible i destins amb una oferta turística més diversificada.
VIst aquests objectius generals de projecte, l'actuació del mirador del Penedes, ens sembla que no ha contribuÏt gaire a potenciar l'alt Penedes com a referent turistic. Tot i que a nivell local considerem que la millora d'aquell entorn ha sigut beneficiós pel veïnat.

Punti di debolezza

Considerem que la complexitat i volum del projecte avaluat esta una mica per sobre de l'àmbit competencial dels estudiants d'aquesta edat.

Punti di forza

El nostre grup Connecta't 360º considerem que el projecte Open Cohesion School ens ha donat les eines i ens ha ensenyat a utilitzar-les per accentuar la participació ciutadana en el destí dels diners públics.
En el nostre grup ens han sigut útils i ens han agradat algunes tasques, com per exemple crear el logo, publicar a les xarxes socials,...

Rischi

Que les actuacions fetes en aquest projecte no acabin de fructificar en la seva intenció de millorar i fomentar el turisme del L'alt Penedès

Soluzioni e Idee

Fer arribar mes informació sobre l'existència d'aquestes actuacions i las seves intencions als ciutadans.
Fomentar aquestes rutes primer en l'àmbit local per després poder traslladar-ho als visitants.

L'INDAGINE

Come sono state raccolte le informazioni?

  • Raccolta di informazioni via web
  • Visita diretta documentata da foto e video
  • Intervista con l'Autorità di Gestione del Programma
  • Intervista con altre tipologie di persone

Ens hem entrevistat amb la sra. Arquitecta responsable de projecte que treballa en el Consell Comarcal de l'Alt Penedès.
També ens hem entrevistat amb l'arquitecte municipal de l'ajuntament de Sant Joan de Mediona.

Domande principali

Quines i quantes actuacions s'han fet a dia d'avui?
Quina és la previsió de les que no s'han fet?

Risposte principali

-A dia d'avui s'han fet el 90% de les actuacions.
-Esta previst que es finalitzin durant el 2021